2024. május 3. - Tímea, Irma

Jól működött a szabály

Újdonsága ellenére jól vizsgázott az az eljárási szabály, hogy a szavazás napján már senkit nem lehet felvenni a választói névjegyzékbe - mondta Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda vezetője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján, ahol ismertette a v
2008. március 10. hétfő 13:55 - Hírextra

Az irodavezető emlékeztetett rá: a vasárnapi népszavazáson először alkalmazták azt az új szabályt, hogy a szavazás napján nem lehet senkit felvenni a névjegyzékbe. Mint mondta, féltek, hogy sokan kimaradnak, de nem így történt.

A szavazásnál alkalmazott másik új szabály az volt, hogy igazolással csak településenként egy kijelölt szavazókörben lehetett szavazni.

A szándék jó, az elképzelt megoldás valószínűleg nem rossz, de ezzel együtt több szavazókörnél, több esetben előfordult, hogy a választópolgároknak sorba kellett állni, elsősorban a délutáni órákban. Javaslatot teszünk arra, hogyan lehet - az eredeti szándék megtartásával - elérni, hogy az állampolgároknak ne keljen sorban állni a szavazás napján - mondta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását