2024. május 12. - Pongrác

Vizsgálják a Hadik kávéházat?

Haladéktalanul kivizsgálja a Hadik kávéház ügyét és a hozzá hasonló eseteket az újbudai Fidesz-KDNP, ha az önkormányzati választáson többséget szerez a képviselő-testületben - közölte Rétvári Bence, Újbuda KDNP-s országgyűlési képviselője és Sölch Gellért XI. kerületi fideszes önkormányzati képviselő.
2010. augusztus 10. kedd 14:47 - HírExtra
Közös kommünikéjükben azt írták, hogy a Fidesz-KDNP kerületi politikusai szerint Molnár Gyula, a XI. kerület szocialista polgármestere valószínűleg már soha nem adja át a helyieknek a Hadik kávéházat, a beruházás vége jó eséllyel a következő ciklusra csúszik át.

Egy Fidesz-KDNP többségű képviselő-testület jobban vigyázna a közvagyonra, és ebben az esetben a Hadikhoz hasonló ügyeket haladéktalanul ki is vizsgálja - közölték, hozzátéve, hogy Újbudán is véget kell vetni annak a korszaknak, amikor a közvagyon egyesek magérdekeit szolgálja.

Az őszi önkormányzati választáson egyébként a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Hoffmann Tamás.

A helyi Fidesz-KDNP korábban felidézte, hogy az újbudai civilek és ellenzéki politikusok 2009 decembere óta tiltakoznak hónapról hónapra Molnár Gyula polgármester Hadik kávéházzal kapcsolatos "bizonytalan pénzügyi manőverei" miatt. Az ingatlant több százmillió forintos áron vásárolta meg az önkormányzat az egyik cégén keresztül. 2009 novemberben - engedélyek nélkül - néhány órára kinyitott az egykori patinás kávéház. Az ünnepélyes sajtóbemutató óta azonban zárva van a hely.

A keddi közleményben Sölch Gellért azt írta, sorra bukkannak fel az önkormányzat mulasztásai: kiderült többek között, hogy a kerületi önkormányzat úgy adta ki az építési engedélyt, hogy az előírásokhoz képest indokolatlanul kedvezett a kávézó építtetőjének. Ilyen kedvezmény volt például - folytatta -, hogy az építési engedély előtt nem kérte ki a kulturális örökségvédelmi hatóság szakvéleményét, pedig műemléki védelem alatt álló épületben kezdtek építési munkákat.

Azonban a könnyített feltételeknek sem sikerült megfelelnie a vállalkozónak, mert utólag kiderült, hogy az előzetesen engedélyezetthez képest szabálytalanul építkezett, s ezért több mint egymillió forint építési bírságot kellene befizetnie az offshore hátterű építtető cégnek - írta az önkormányzati képviselő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását