2024. május 3. - Tímea, Irma

Nem Dráva nekik a suli

Nemcsak európai szintű körülményeket biztosít a megújult oktatási intézmény, de olyan színvonalú tudást is ad, amely Európában is megállja a helyét - mondta Szili Katalin, a parlament MSZP-s elnöke szerdán Barcson a felújított Dráva Völgye Középiskola és
2007. október 24. szerda 23:26 - Hírextra
A csaknem 1,8 milliárd forint értékű, másfél évig tartó rekonstrukciós munkálatok során több mint 11 ezer négyzetméternyi területet újítottak fel korszerű körülményeket teremtve ezzel 600 diák számára. Ezzel együtt a 300 tanuló elhelyezését biztosító kollégiumot is felújították.

A munkálatok befejezését követő avatáson az Országgyűlés barcsi születésű elnöke hangsúlyozta: Barcsnak könnyű segíteni, mivel az itt élők tudják, mit akarnak, s ezért közösen tesznek is. Ez a rekonstrukció is jól példázza, hogy "tudunk együttműködni (...) felül tudunk emelkedni azon, ami a politikai paletta különböző színeit jelenti (...), egy cél vezérel: a közjót szolgálni" - mutatott rá a házelnök, aki szavait azzal erősítette, hogy az emelvényre maga mellé kérte a térség fideszes és szocialista országgyűlési képviselőit.

Szili Katalin emlékeztetett arra, hogy az elmúlt öt évben 15 milliárd forint pályázati fejlesztési forrás érkezett az alig több mint 12 ezer lakosú Dráva-parti városba.

Utalva arra, hogy belátható időn belül Horvátország is az Európai Unió tagja lesz, Szili Katalin annak a reményének adott hangot, hogy ez hozzásegíti az elmúlt években megtapasztalt perifériás lét helyett a centrumba kerüljön, s új lendületet vegyen a fejlődése. Ehhez új szemléletre is szükség van - hangsúlyozta az Országgyűlés elnöke, aki úgy vélekedett, hogy a Dráva Völgye középiskolából olyan fiatalok kerülnek majd ki, akik már egy új szemléletet képviselnek, olyat, amely megfelelő válaszokat tud adni a globális világ kihívásaira.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását