2024. április 26. - Ervin

Szili: Ha az igenek győznek, már hétfőn intézkedni kell

Ha a népszavazáson az igenek győznek, már hétfőn meg kell hozni a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlésének időpontjára vonatkozó döntéseket - mondta Szili Katalin újságíróknak Pécsett vasárnap.
2008. március 9. vasárnap 19:01 - Hírextra

"A politikának és a Parlamentnek kötelessége a népakaratnak megfelelően határoznia" - hangsúlyozta az Országgyűlés szocialista elnöke, miután leadta szavazatát a pécsi Köztársaság téri általános iskolában kialakított szavazókörben.

Hozzátette: véleménye szerint az emberek nagy többsége elmegy szavazni, ő maga pedig kíváncsian várja, "milyen eredménye lesz mindannak, ami az elmúlt másfél évben ebben a tárgykörben történt".
Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy szeretné, ha a jövőben minden visszaterelődne abba a kerékvágásba, amelyben a kormánypártoknak és az ellenzéknek egyaránt megvan a dolga, felelőssége.

Nyilvánvaló, a népnek is akaratot kell nyilvánítania az össztársadalmat érintő súlyos kérdésekben, de a kormányzati tevékenységhez kötődő feladatokkal kapcsolatban négyévente úgyis döntenek a választópolgárok - jegyezte meg Szili Katalin.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását