2024. május 8. - Mihály

Háromcsillagos szálloda szolgáltatásait nyújtja a szolnoki kollégium

A Szolnoki Főiskola felújított kollégiumát adták át szombaton a Tisza-parti megyeszékhelyen; a tízemeletes, házgyári paneltechnológiával készült korábbi munkásszálló PPP- konstrukcióban, azaz a magántőke bevonásával újult meg és vált komfortosabbá.
2007. szeptember 8. szombat 21:02 - Hírextra

A felsőoktatási kollégiumi program részeként 450 millió forintért felújított kollégium szolgáltatásai egy három csillagos szállodáénak felelnek meg. A külső hőszigetelést kapott épületszárnyban 132 kétágyas szoba található, a szobák közül hatvanhoz tartozik tusoló, WC, internet-hozzáférés pedig mindegyikben van.

Székely Péter rektor elmondta, az épület felújításakor alapelvként határozták meg, hogy az eddiginél több, színvonalasabb szolgáltatást nyújtsanak a hallgatóknak, ugyanakkor csökkentsék a üzemeltetési és fenntartási költséget.

Fajcsák Károly gazdasági igazgató tájékoztatása szerint a PPP-konstrukció alapján a főiskola 60, az Oktatási Minisztérium pedig 44 millió forintot fizet 20 éven át a létesítmény üzemeltetését is végző beruházónak. A céget uniós közbeszerzési pályázaton választották ki - tette hozzá. A Szolnoki Főiskola a ráeső évi 60 millió forint egy részét állami támogatásból, a fennmaradót pedig a diákok bérleti díjából fizeti ki.

A főiskola 1100 hallgatójának 45 százaléka lakik kollégiumban. A most átadott intézményben havi 11 ezer, míg a főiskola másik diákszállójában 8 ezer forint a havi bérleti díj. A kollégiumi férőhelyet igénylők hallgatók 75 százalékának tudnak helyet biztosítani. Aki albérletbe kényszerül, a törvényben előírt havi 8 ezer forintos lakhatási hozzájárulást kapja a felsőoktatási intézménytől. Az albérletek a kollégiumi tarifánál négyszer-ötször többe kerülnek, mivel egy belvárosi bútorozott garzonlakásért havi 30-40 ezer forintot is elkérnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását