2024. április 26. - Ervin

Coppola Argentínában forgat

Argentínában forgatja új filmjét Francis Ford Coppola, mert úgy érzi, eljött az idő fiatalkori álmainak megvalósítására. "Egyszer csak rájöttem, hogy egyre távolabb és távolabb kerültem eredeti szándékaimtól.
2008. március 8. szombat 10:12 - Hírextra
Így most eldöntöttem a kérdést: 'Vajon miért is nem készítek olyan filmeket, amilyeneket 18 éves koromban akartam?' És meg is fogom csinálni" - nyilatkozta az új Buenos Aires-i rezidenciáján berendezkedett 68 éves ötszörös Oscar-díjas filmrendező.

Argentínába nem csak az alacsonyabb produkciós költség vonzotta Coppolát. A XX. század elején nagy számban érkeztek e földre elszegényedett olasz családok, a fővárosban
egész kolóniát alkotva, amely a La Boca nevet kapta. A filmes azonnal otthon érezte magát ezeken az utcákon, s tökéletes helyszínt talált forgatókönyve megvalósításához. Az új filmeposz A keresztapához hasonlóan egy olasz emigránscsalád történetét dolgozza fel. A Tetro címet viselő dráma egy híres karmester két fiáról szól, és mai környezetben játszódik.

"Sok olasz család vándorolt ki Argentínába vagy az Egyesült Államokba, és gyakran előfordult, hogy egy családon belül a testvérek élete különböző irányt vett" - magyarázta a rendező, aki számos párhuzamot talált az amerikai és argentin olaszok sorsában.

Az egyévesre tervezett munka miatt Coppola most kétlaki életet él: a San Franciscó-i partvidék és Argentína között osztja meg idejét. Buenos Airesben ifjúsága színteréhez, New Yorkhoz hasonló nagyvárost lát, s kedvenc elfoglaltsága, hogy fényképezőgéppel a kezében rója az ismerősnek tűnő utcákat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását