2024. április 29. - Péter

Uniós pénzek a közoktatásban

A közoktatás tartalmi megújítására, kompetencia alapú oktatásra 2010-ig összesen 37 milliárd forintot fordítana az oktatási tárca uniós forrásokból az Új Tudás, Új Iskola program keretében - közölte Hiller István szakminiszter egy háttérbeszélgetésen.
2008. március 8. szombat 10:05 - Hírextra
E célra szeptembertől 10 milliárd, jövőre 15 milliárd, 2010-ben pedig 17 milliárd forintra lehet pályázni.

A miniszter ennek kapcsán kiemelt feladatként jelölte meg az alapkészségek megerősítését, hogy a diákok jól megtanuljanak írni, olvasni és értsék az elolvasott szöveget.

Kiemelt szerepet szánnak az idegen nyelv oktatásának, ennek jegyében minden középiskolában alanyi jogon biztosítják az angol nyelv tanulását 2010-től. Alanyi jogon veheti igénybe minden tanuló minden középiskolában a nyelvi előkészítő évfolyamokat.

A tanártovábbképzés keretében a tanárok számára elérhetővé tesznek angol nyelvtanfolyamokat, a nyelvvizsga megszervezéséhez adható támogatással ösztönzik a nyelvtanulást. Erre jövőre 360 millió forintot, a következő évben pedig 720 millió forint uniós forrást különítenek el.

A Szülő-Suli program a szülők idegennyelvtudását kívánja fejleszteni, amire jövőre 750 millió, 2010-ben 1,5 milliárd forint áll rendelkezésre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását