2024. április 25. - Márk

A kolléganők virágot kapnak, a férfi főnökök berúgnak

Nőnapi lázban égett Oroszország és az egykori Szovjetunió számos volt köztársasága: az ünnepet még a világűrben is megtartják. Moszkvában a nőket és lányokat magasztaló versek szólnak szombaton a metróban.
2008. március 8. szombat 10:18 - Hírextra
közlekedési rendőrség bejelentette, hogy igyekszik nem büntetni és bírságolni az autós hölgyeket ezen a napon, s a kezdeményezéshez az egész országban csatlakoztak a rendőrök.

Az OTP csoporthoz tartozó Invesztszberbank immár új nevével, OTP bankként jegyzett virágos üdvözlő lapokat osztogatott az ünnep előtti napokban a moszkvai fiókjai előtt elhaladó lányoknak és asszonyoknak, amelyeken persze a köszöntés mellett kisebb betűkkel ajánlotta szolgáltatásait is.

Szentpéterváron egyebek mellett ezen a napon tartják az AutoLady Szentpétervár 2008 veseny fináléját. Ezen a vezetés gyakorlatából és a KRESZ ismeretéből vizsgáznak a résztvevők, s a győztes képviseli majd városát a verseny országos döntőjén, de díjat lehet nyerni a Vituozitás, Eredetiség, Tudás és Elegancia kategóriában is.

Türkmenisztánban, ahol néhány éve a 20-22-i nemzeti ünnepen tartották a nőnapot is, most újra piros betűs ünnep lett a március 8.: Gurbanduli Berdimuhamedov elnök rendeletet alkotott, amelynek értelmében a bölcsisektől a matrónákig minden egyes nő mintegy 10 dollárnak megfelelő összegű pénzajándékot kap e napon.

A kazahsztáni Karagandában nőtlen férfiakat árvereznek el. Az árverésre bocsátandók előzőleg versenyeztek e lehetőségért, mégpedig többek között a stílus, szónoki képességek, és a külső terén, de tudniuk kell főzni, legalábbis egy finom reggeli erejéig, táncolni és verset mondani. A résztvevő férfiak korát 21-45 évben határozták meg, de kivételt tettek egy 52 éves nyugalmazott ezredessel, mert annyira kérte. A kikiáltási ár mintegy 120 dollárnak megfelelő összeg, a felső határ a csillagos ég. A versenyző legalábbis a következő reggelig az őt megszerző hölgy rendelkezésére áll.

Ünnepnapnak számít március 8. a Nemzetközi Űrállomáson is. Ezen a napon azonban a férfiak takarítani fognak az amerikai Peggi Whitson, az állomás első női parancsnokának irányítása alatt.
Magától értetődik, hogy az egész országban, s különösen Moszkvában az égbe szökött az egyébként is nagyon drága virág ára, és mégis mindenhol hatalmas csokrokat cipelő férfiakat látni.

Mivel idén a nemzetközi nőnap szombatra esik, az ünnepi munkaszüneti nap hétfőn lesz Oroszországban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását