2024. április 24. - György

Látók és nem látók adnak közös koncertet

Összhang címmel vak és látó muzsikusok adnak közös koncertet az Esélyegyenlőség Éve alkalmából vasárnap este, a Művészetek Palotájában. A műsorban Mozart, Beethoven, Brahms, Debussy, Rahmanyinov, Gershwin, Fauré, Weiner Leó és Horváth Balázs művei szerepe
2007. október 10. szerda 10:13 - Hírextra

Az esten többek között fellép Perényi Eszter hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezető tanára, Markovics Erika, az Operaház magánénekese, a látássérült Ungária Zongoranégyes, amely 1991-ben alakult, és a világhírű vak zongoraművész, Ungár Imre nevéből alakította ki saját nevét.

Flamich Mária és Hoffmann Rita, a koncert két szervezője elmondta az MTI-nek, hogy az 1990-es évek eleje óta több hangversenyt rendeztek vak és gyengén látó diákoknak. A bevételekből angliai nyári nyelvi tábort is szerveztek nekik. Montserrat Caballé, a híres spanyol szoprán és lánya, Montserrat Martí 1999-ben a két szervező meghívását elfogadva, Manuel Burgueras argentin zongoraművésszel együtt fellépett Budapesten, a Zeneakadémián.

A jótékonysági koncert bevételéből jött létre a Montserrat Martí Caballé Ösztöndíj a Habsburg Eilika Alapítvány segítségével, hogy tehetséges látássérült gyerekek zenei és nyelvi tanulmányait támogassa. Legutóbb januárban adtak jótékonysági hangversenyt Mozart 250+1 címmel látó és vak muzsikusok a Nádor teremben a Kézenfogva Alapítvány javára - tették hozzá a szervezők.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását