2024. július 20. - Illés

Százezer látogató, kevés pénz

Noha százezren látogattak el a múlt évben a munkácsi várba, mégsincs elegendő pénz a fenntartására. A Munkács jelképének számító várban a belépőjegyek eladásból tavaly 500 ezer hrivnya (17 millió forint) folyt be, ám ebből az összegből csupán az alkalmazo
2008. március 7. péntek 13:10 - Hírextra

A beszámoló szerint valóságos mentőövet jelentett a várnak a falai között megrendezett Munkácsy-kiállítás. Ennek szponzorai 500 ezer hrivnyát fordítottak a termek felújítására. Ám a felbecsülhetetlen értékű képeket visszavitték Budapestre, s a várat fenntartó városi hatóságnak nem maradt más választása, mint az épületegyüttes egy részének fél évszázadra történő bérbeadása, hogy így óvja meg a pusztulástól.

A hírújság szerint az állam ezzel beismerte, hogy nem képes fenntartani az erődóriást. "Erejéből mindössze a tetőszerkezet cseréjére és a felső udvar helyiségeinek felújítására futotta, miközben továbbra is romos állapotban várják a szebb időket az összesen négyezer négyzetméter alapterületű termek és a háromszintes pincerendszer".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását