2024. május 4. - Mónika, Flórián

Nem lesz Fidesz rendezvény az Astorián

A rendőrség cáfolta, hogy a Fidesz területfoglalási engedélyt kért volna vasárnap estére a Blaha Lujza tér és az Astoria közé; korábban ezt Kóka János, az SZDSZ elnöke jelentette be saját információikra hivatkozva.
2008. március 7. péntek 17:08 - Hírextra

Az SZDSZ elnöke pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: Orbán Viktor már a népszavazás éjszakáján az utcára viszi az embereket, a liberális párt ugyanis úgy tudja, hogy a Fidesz területfoglalási engedélyt kért vasárnap estére a Blaha Lujza tér és az Astoria közé. A pártelnök újságírói kérdésre nem akarta elárulni, hogy honnan származik a fideszes demonstrációról szóló információja.

Kóka János arról beszélt, hogy szerinte Orbán Viktor szó szerint a tűzzel játszik, mert amikor a Fidesz elnöke kiadta a parancsot, hogy meg kell indulni a kormány ellen, akkor autók égtek és utcákat vertek szét. Hozzátette: a Fidesz tudja, hogy a szélsőjobb már hetek óta készül arra, hogy március 9-én este az utcán randalírozzon.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője az MTI-nek küldött közleményében úgy reagált: "szeretnénk az SZDSZ elnökének segítségére sietni, ezért arra kérjük a Budapesti Rendőr-főkapitányság illetékeseit, hogy haladéktalanul tájékoztassák a nyilvánosságot arról, hogy március 9-én estére jelentett-e be bárki rendezvényt a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség nevében az Astoria és a Blaha Lujza tér környékére".

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta: március 9-re ez idáig sem az Astoria területére, sem a Blaha Lujza térre nem érkezett bejelentés a Fidesz részéről rendezvény megtartására.

A rendőrség azt is közölte, hogy a pártok közül három jelentett be rendezvényt, a Fidesz a Visi Imre utcában, az MSZP a Vérmezőn, az SZDSZ pedig a Városháza parkban várja majd a népszavazás eredményét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását