2024. május 5. - Györgyi

Kevesebb pénz, kevesebb útfelújítás a fővárosban

10 és fél milliárd forintból több mint 100 kilométernyi utat újítanak fel idén a fővárosban, vagyis a tavalyinak körülbelül a felét. Korábban többet ígértek, de az állam kevesebb pénzt ad. Idén várhatóan felújítják a Vörösvári és Bécsi utat valamint a Sza
2007. március 20. kedd 07:44 - Hírextra
2007-re 153 kilométer útfelújítását tervezték. Ennyi biztos nem lesz, a városvezetés most több mint 100 kilométerről beszél.

Nem elmarad, hanem eltolódik ezen útrészek a felújítása. 23 olyan útszakaszt találtak, amely egyéb más fővárosi beruházás kapcsán meg fog újulni a következő években - mondta Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes.

Pedig a két éve kezdődött útfelújításnak van eredménye. A főútvonalakon most 280 kátyú van, ami kevesebb mint tizede annak, amit egy évvel ezelőtt regisztráltak. Persze ez az enyhe télnek is köszönhető, hiszen az utak többsége még most is rossz minőségű.

A 2007-es felújítás a XX. kerületi Topánka utcában kezdődött hétfő reggel. Idén dolgoznak még a Soroksári úton is. Nagy dugóra lehet számítani, amikor elkezdik az Szabadság híd felújítását, de torlódás lesz a Krisztina körúton, a Bécsi, valamint a Vörösvári út és az Árpád híd is a tervek között szerepel. Utóbbi helyen a teljes burkolatot cserélik ki. Jó hír az autósoknak, hogy Budapest legforgalmasabb és leghosszab hídján csak éjszaka és hétvégén dolgoznak majd, hétköznap a forgalmat nem zavarják a munkások.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását