2024. április 26. - Ervin

Több körforgalmi csomópont a közlekedés biztonságáért

Békéscsaba és térségének közlekedésbiztonsága jelentősen javulhat azzal, hogy rövidesen három körforgalmi csomópont is megépül a 44-es és a 47-es számú főútvonalakon - közölte Erdős Norbert, a Fidesz Békés város térségének országgyűlési képviselője sajtót
2008. március 7. péntek 17:04 - Hírextra

Elmondta: a 44-es számú főútvonal Békéscsabát elkerülő szakasza már korábban elkészült, ám a Békés és Doboz felé vezető utak kereszteződéseiben az utóbbi években több, közöttük halálos kimenetelű baleset is történt.

Ezért mintegy 500 millió forintos költségvetési forrásból május 30-ig megépül a két körforgalom, miután a kivitelezési munkálatok néhány napja megkezdődtek.

A képviselő kiemelte: előrelépés történt a Békéscsaba és Mezőberény közötti 47-es számú főútvonal, úgynevezett kamuti elágazásának kérdésében is. Mint mondta, ennek az útszakasznak a felújítása szerepel a kormányzat tervei között, ezért fordult Kamut és Murony polgármestereivel közösen a szaktárcához, hogy a kamuti elágazásánál is épüljön körforgalom.

Erdős Norbert a közelmúltban írásban kérdezte a minisztert, hogyan áll a kérdéses kereszteződés ügye.

Kákosy Csaba közlekedési miniszter válaszában arról tájékozatta a képviselőt, hogy egy időközben elkészített tanulmányterv szerint a körforgalmi csomópont megépítése hosszú távon megtérülő és a biztonságot növelő beruházás, ezért megépítésének előkészülete kedvező esetben már az idén megkezdődhet, és a megvalósításra a jövő évben kerülhet sor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását