2024. április 16. - Csongor

Graffiti a patikán

Úgy tűnik, Banksy, a zseniális gerilla graffitiművész csatlakozott a műanyagzacskók ellen küzdőkhöz: az éj leple alatt új művet produkált egy londoni patika falára.
2008. március 7. péntek 08:05 - Hírextra

A "faliképen" három gyerek látható, egyikük felvonja zászlóként egy rúdra egy nagyáruházlánc nejlonszatyrát, miközben vele szemben álló két társa szívére tett kézzel áhítatos esküt rebeg.
A gyógyszertár tulajdonosa reggel meglepődött fala láttán, ám egyáltalán nincs ellenére a mű, amelyet művészinek tart.

"Fantasztikus! Ráadásul hallottam, hogy milyen jó ára van ezeknek a képeknek" - mondta a London Paper című lapnak hozzátéve, hogy fontolóra veszi a faldarab eladását.

Két hónapja 75 millió forintnyi összegért vett egy faldarabot egy ismeretlen Londonban, pontosabban egy eredeti Banksy falfestményt. Az biztosan Banksy keze munkája volt, a patikairól csak feltételezhető, bár nagy valószínűséggel. Banksyt graffitiművésznek mondják, ám nagyon kiemelkedik a szokásos falfirkálók mezőnyéből: technikailag is varázslatos képeket produkál, melyek nem csak ötletesek, hanem gondolatébresztőek is. Provokatív, egyebek közt a fogyasztói társadalmat gúnyoló munkáit azután kezdték keresni, hogy Brad Pitt és Angelina Jolie amerikai filmsztárok 2006-ban egy Los Angeles-i aukción 200 ezer fontot - 72 millió forintot - adtak egy festményéért. Nekik a hazacipeléskor nem kellett falbontással bajlódniuk, az a kép vászonra született. Azt viszont, hogy a januárban vett falfestményt miként vitte haza vevője, nem tudni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását