2024. május 2. - Zsigmond

A magyar EP képviselők együttműködnek

Pécset népszerűsítő kulturális rendezvényeket készítenek elő Brüsszelben az Európai Parlament (EP) magyar képviselői, akik a jövőben pártpolitikától függetlenül együttműködnek a baranyai megyeszékhely 2010-es Európa Kulturális Fővárosa programjának sikeré
2007. október 19. péntek 14:33 - Hírextra

Mészáros András hangsúlyozta: az EKF-program nemcsak Pécs, hanem egész Magyarország ügye, sikere pedig az egész ország sikere. A városi képviselők között már konszenzus van e tekintetben, az Európai Parlament magyar tagjainak összefogásával pedig a programnak már egységes képe, kommunikációja lesz - tette hozzá.

Harangozó Gábor, az EP szocialista képviselője azt mondta: kapcsolataikat felhasználva azon dolgoznak, hogy Pécs különböző rendezvényekkel 2010-ig folyamatosan jelen lehessen Brüsszel egyes terein, intézményeiben annak érdekében, hogy ismertté váljon Európában, kulturális eseményei minél több látogatót vonzzanak.

Hozzátette, hogy az első nagy attrakció a város egyhetes bemutatkozó programsorozata lesz a belga fővárosban. Ennek részletei még kidolgozásra várnak, ebben a pécsi szervezők nyújtanak segítséget.

De Blasio Antonio, az EP fideszes képviselője arról szólt, hogy a parlament minden tagjának lehetősége van egy-egy kiállítást rendezni a parlament épületében. Több magyar képviselő is van, aki ezzel még nem élt, az ő segítségükkel közönségcsalogató, táncosok, zenészek fellépésével kísért tárlatokon a ciklus végéig, 2009-ig folyamatosan népszerűsítenék a baranyai megyeszékhelyet.

Tasnádi Péter, Pécs polgármestere megjegyezte: a Dunántúl legnagyobb városa partnereihez, Essenhez és Isztambulhoz képest kevésbé ismert, így erősebb marketingmunkát kell folytatnia. A brüsszeli jelenlét ezért nagy lehetőség számára.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását