2024. május 3. - Tímea, Irma

A felelős liberális demokraták szavaznak

A felelős liberális demokraták vasárnap elmennek szavazni, mert aki otthon marad, az a múltra szavaz - mondta az SZDSZ elnöke a liberális pártnak a fővárosi Városháza parkban felállított kampányzáró rendezvényén, csütörtökön.
2008. március 7. péntek 07:16 - Hírextra

A felelős liberális demokraták nem hagyják, hogy mások döntsenek a sorsukról és nem adnak le érvénytelen voksokat, mert a demokrácia lényege éppen a döntés lehetőségében és felelősségében rejlik - hangsúlyozta Kóka János.

Szerinte kísértet járja be Magyarországot, a szocializmus, a gulyás-kommunizmus és a hamis ingyenesség kísértete. Kóka János azzal érvelt, hogy 1989-ben a liberálisoknak négy igent kellett mondaniuk, hogy a szocializmus menjen, 2008-ban pedig három nemet kell mondani, nehogy visszajöjjön.

A pártelnök összegzésében kiemelte: a kampány alatt több mint 120 településen több mint 300 rendezvényt tartottak.

A vizitdíj és a kórházi napidíj mellett érvelve közölte: előbbiből 22 milliárd forint folyik be, és azáltal, hogy ésszerűbb magatartásra sarkall, további 40 milliárd forintos megtakarítást eredményez. A tandíjról úgy vélekedett, hogy annak eltörlése évente mintegy 20 milliárd forintot venne el az egyetemektől. Szerinte a Fidesz részéről az lenne a felelős politizálás, ha megmondaná, miként pótolja a tandíj, vizitdíj és kórházi napidíj esetleges eltörlésének következtében kieső bevételeket.
A liberális pártelnök azt mondta, bármit állít a Fidesz, azért beszél kormánybuktató népszavazásról, mert nem képes beletörődni a 2002-es és 2006-os választási vereségbe.

Kóka János megjegyezte: az ellenzék a 2006-os kampányból jól ismert nemtelen eszközöket vet be. Példákat sorolva megemlítette, hogy telefonon hívogatják a lakosságot a Tárki nevében és ezerforintos vizitdíjról beszélnek. Orbán Viktort bírálva azt mondta, hogy a Fidesz elnöke a munkahelyekre vitte a politikát, Tarlós István kapcsán pedig arról beszélt, hogy az ellenzék népszavazási kampányának vezetője le "hazug fráterezte" Horn Gábort. Mint mondta, így érvel a másik oldal, árpádsávokkal és Magyar Gárda egyenruhákkal.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását