2024. május 5. - Györgyi

Sokszínűséget kínálnak

Műfaji sokszínűséget kínál a Győri Tavaszi Fesztivál március 14-én kezdődő programsorozata: lesz klasszikus zene és reggae, színházi előadás és kiállítás a kéthetes rendezvénysorozaton, amelynek költségvetése meghaladja a 16 millió forintot - mondta Csurá
2008. március 6. csütörtök 07:38 - Hírextra

Közlése szerint világsztárok is fellépnek a Rába-parti városban, köztük Billy Cobham dobos, zeneszerző, a dzsessz-rock egyik legnépszerűbb képviselője, akinek koncertjét március 28-án hallhatja a közönség. Másnap szintén az ütősöké a színpad: az Amadinda Ütőegyüttes ad koncertet.
A Catherine Gallagher által alapított Irish Dance Experience táncosai, akik ír sztepptánc showval érkeznek Győrbe, március 16-án adják elő műsorukat - mondta az igazgató.

Nagy Vilmos igazgatóhelyettes a több tucat program közül kiemelte a március 14-i reggae koncertet, amelyen a műfaj legjelentősebb hazai képviselői mutatkoznak be. Ezzel a rendezvénnyel a fiatal generációt akarják megszólítani - tette hozzá.

Érdi Tamás zongoraművész március 15-én, a győri származású fiatal operaénekes, Bakonyi Marcell, aki jelenleg a heidelbergi színház társulatának tagja, március 22-én ad koncertet.

A preklasszikus zene kedvelőit várják a Győri Filharmonikus Zenekar március 19-i hangversenyére, amelyen két Bach-kantátát szólaltatnak meg győri énekkarok közreműködésével, Medveczky Ádám vezényletével.

A blues szerelmeseinek Big Daddy Wilson amerikai bluesénekes, Ripoff Raskolnikov kelet-európai dalszerző-gitáros és Nagy Szabolcs zongorista triója zenél március 17-én.

Kulka János és Vári Éva színművészek adják elő Richard Alfieri: Hat hét, hat tánc című színművét március 24-én. Három nappal később Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter viszi színre az És Rómeo és Júlia című tragikomédiát.

Az eseményeknek a Richter Terem és a városháza díszterme ad helyet.

A fesztivál ideje alatt kiállítás nyílik Csiki László szobrászművész, Pézman Andrea grafikus és a kortárs dobozművészet alkotóinak munkáiból a győri kiállítótermekben.

A programokat ismertető kiadványt húszezer példányban jelentették meg magyarul és angolul és nem csak a Nyugat-Dunántúlon, hanem a szomszédos Ausztriába és Szlovákiába is hírét viszik az eseményeknek a szervezők.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását