2024. május 4. - Mónika, Flórián

Franciaajkú fesztivál Szegeden

A belga képregények világáról szervezett előadással szerdán Szegeden is elkezdődnek a Frankonfónia Ünnepe című rendezvénysorozat március 22-ig tartó programjai - közölte Szénási Éva, az Alliance Francaise Szeged elnöke az MTI-vel.
2008. március 4. kedd 09:12 - Hírextra
A francia kulturális egyesület vezetője a szegedi eseménysorozat egyik kiemelkedő programjaként említette azt, az akusztikus költészet jegyében rendezendő performance-ot, amelyre csütörtökön várják az érdeklődőket a Grand Café művész moziba.

Az est vendégei a belga Vincent Tholomé író-költő és zenésztársai, akik a muzsika, hangeffektusok és versek sajátos, új stílusú keverékével ismertetik meg a közönséget - tette hozzá.

A Frankofónia Ünnepe és a Szegedi Tavaszi Fesztivál közös programjaként március 17-én lép föl a Korzó Zeneházban a québec-i születésű, Montreálban élő Mimi Blais zongorista, akit a ragtime világának egyik legmagasabban kvalifikált és legtehetségesebb zongoristájaként tartanak számon.
A fesztivál keretében rajzfilmvetítést szerveznek gyerekeknek, kanadai irodalmi estet tartanak, az érdeklődők láthatnak francia nyelvű filmeket és megrendezik az Aranytoll versenyt, melyen a francia nyelvet tanulók tehetik próbára tudásukat és kreativitásukat. Március 19-től pedig immár hagyományosan Szegeden rendezik az egyetemisták frankofón színházi fesztiválját.

A nyolcadik alkalommal megrendezett Frankofónia Ünnepét a fővárosban, valamint Szeged mellett négy vidéki városban - Debrecenben, Győrött, Miskolcon és Pécsett - a Budapesti Francia Intézet és a helyi Alliance Francaise egyesületek szervezik - tette hozzá Szénási Éva.

A frankofónia március 20-án esedékes nemzetközi ünnepéhez kötődő programsorozathoz idén Franciaország mellett tíz ország: Belgium, Kanada, Magyarország, Madagaszkár, Marokkó, Románia, Szlovénia, Svájc, Tunézia és Vietnám diplomáciai képviselete csatlakozott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását