2024. április 28. - Valéria

Bővült a múzeum tárlata

Európai uniós támogatással bővült a győri Városi Művészeti Múzeum múzeumpedagógiai, közművelődési kínálata.
2010. december 16. csütörtök 21:39 - HírExtra
A Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében elnyert mintegy 7 millió forintos forrásból valósították meg az ingyenes programokat, amelyek ezernél több, különböző korosztályú érdeklődőt csábítottak be a múzeumba.

A csütörtöki programzáró sajtótájékoztatón Pintérné Gergics Ágnes projektmenedzser elmondta: az alsó tagozatos kisdiákok múzeumi órákon ismerkedtek a közgyűjteménnyel. A fotó és filmkultúra szakkört alap-, és középfokú iskolák diákjai számára indították, a kerámia szakkörön pedig a felnőtt érdeklődőket is szívesen látták. Népszerűek voltak a hétvégi családi foglalkozások, amelyek alkalmat adtak a múzeumi gyűjtemények megismerése mellett szülők és gyermekek közös kézműveskedésére.

A műhelyfoglalkozásokon a kerámiakészítés, valamint a szobrászat alapjaival fogásaival ismerkedtek a tanulók, míg a fogyatékkal élők számára speciális foglalkozásokat tartottak.
A Nemzetközi Rajz- és Grafikai Biennále idején rendezett Grafikai Szabadegyetemen középiskolások, egyetemisták a gyakorlatban is kipróbálták a biennálén látott technikákat. Erre a célra rendelkezésükre állt a grafikai műhely.

A szünidei múzeumi táborok 150 győri és város környéki kisdiáknak nyújtottak tartalmas időtöltést. A táborozók között sok nagycsaládból érkezett, illetve nehéz szociális helyzetben élő gyermek is volt. Számukra különleges lehetőséget jelentett a művészeti táborok programja - mondta a projektmenedzser.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását