2024. május 2. - Zsigmond

Életbiztosítás háziállatokra

Nemcsak az emberekre, de négylábú barátaikra is kötnek immár életbiztosítást Thaiföldön - közölte hétfőn egy állatorvos. A tavaly életbe lépett rendelkezés értelmében immár 2000 kutyának van életbiztosítása a távol-keleti országban - mondta el Szombat Pip
2008. március 4. kedd 08:49 - Hírextra
A helyi fajtiszta kutyákért a gazdik 55 600 forintnak megfelelő összeget, míg a pedigrével rendelkező külföldi kutyusokért akár 2,8 millió forintot is kaphatnak kedvencük elhunyta után a biztosítótól.
A kutyák valóságos családtagok, úgy gondoljuk, úgy is kell velük bánni - mondta az állatorvos.
Szombat Pipattanamatha, aki az "állati" biztosítást kidolgozó vállalat tanácsadója, elmondta, most a nem halálos kimenetelű kutyabalesetekre és a kutyák által embereknek okozott sérülésekre vonatkozó biztosítások kidolgozását végzi.

A háziállatokra vonatkozó biztosítás más országokban is létezik, de Thailföldön a középosztály növekedésével egyre terjed: a jobbmódúak ugyanis szívesen költenek luxuspedigrés kutyusokra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását