2024. április 28. - Valéria

Melegrekord Moszkvában

Moszkvában 35 éves melegrekord dőlt meg kedden: 14 órakor 12,4 Celsius fokos meleget mértek. Március 25-én eddig 1973-ban volt a legmelegebb: akkor 12,2 fokot mutatott a hőmérő.
2008. március 25. kedd 19:09 - Hírextra

A keddi nap olyan köddel kezdődött az orosz fővárosban, hogy a repülőtereken több tucat járat nem tudott leszállni. Később azonban kisütött a nap, majd borongóssá vált az idő, de végig meleg volt.

Roman Vildfand, az orosz meteorológiai intézet vezetője azonban sietett közölni: a keddi időjárás anomália, a tavasz még nem köszöntött be Oroszország központi részén, s csak április második felében lehet majd végleg elrakni a téli ruhaneműt. A hét második felében és a hétvégén nappal ugyan plusz 5-10 fokos hőmérsékletek várhatók, de éjszaka még nulla fok alá esik a hőmérséklet.

Moszkvában egyébként az egész tél szokatlanul enyhe volt: néhányszor volt ugyan mínusz 18 Celsius-fok is, többnyire azonban 0 és mínusz 5 fok között ingadozott a hőmérséklet, és viszonylag kevés hó esett.

Sajnos így is 110-nél több - jobbára alkoholos állapotban lévő - hajléktalan ember fagyott meg az utcákon a téli éjszakákon, és legalább háromszor ennyi került kórházba fagyási sérülésekkel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását