2024. május 3. - Tímea, Irma

Operaklub Miskolcon

A "Bartók +..." Miskolci Nemzetközi Operafesztivál egyik állandó, visszatérő eseménye az operafilmek vetítése, ez a rendezvény adja a márciusban induló miskolci Operaklub alapját - mondta az operafesztivál szóvivője az MTI-nek.
2008. március 4. kedd 08:53 - Hírextra
Barázda Eszter tájékoztatása szerint az Operaklub, melynek helyszíne a Miskolci Csodamalom Bábszínház színházterme lesz, egész évben működik majd Bócz Sándor zenetörténész vezetésével.
Az Operaklub ingyenes lesz, a találkozókra minden operabarátot és érdeklődőt szívesen várnak - fűzte hozzá a szóvivő.

A tervezett programot ismertetve elmondta, hogy március 7-én Erkel Ferenc Hunyadi László című művét nézhetik meg filmen az érdeklődők, akik a vetítést követően az alkotásról, a szerzőről, a korról és a műfaj sokszínűségéről beszélgethetnek.

Március 21-én Verdi Rigolettóját, április 4-én Puccini Bohémélet című darabját, április 18-án pedig Mozart Figaró házassága című operáját láthatják a résztvevők. Május 2-án Donizetti Szerelmi bájital, május 16-án Verdi Simon Boccanegra, május 30-án pedig Cimarosa Titkos házasság című operája következik.

Június 11. és 22. között, a "Bartók + Szlávok" fesztiválprogram keretében összesen nyolc orosz és cseh operát vetítenek le a Miskolci Nemzeti Színházban. A tervek szerint október 6-án Erkel Ferenc Bánk bánjára várják majd az érdeklődőket.

A szóvivő arról is beszámolt, hogy hétfőtől árusítják a "Bartók + Szlávok" 2008 Miskolci Operafesztivál jegyeit a borsodi megyeszékhely színházának jegyirodájában. Miután a bérletek árusítása befejeződött, mintegy 20 ezer jegy vár gazdára - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását