2024. május 4. - Mónika, Flórián

Ancelotti a Milan génjeiben bízik

A BL-címvédő hazaiak azért is küzdenek, hogy valóra váljon Paolo Maldini nagy álma. A Milan csapatkapitánya májusban, a moszkvai döntő megnyerésével szertné feltenni a koronát eddigi példátlan pályafutásának csúcsára.
2008. március 4. kedd 16:39 - Hírextra
Az olasz sztárcsapat ugyanakkor nem a legjobb jelekkel várja a találkozót, hiszen - a hosszú időre kidőlt Ronaldón kívül - Jankulovski, Dida és Seedorf sem egészséges. Ezzel együtt a holland bekerült a kedd esti keretbe, melynek tagja a bő egy hetet pihenő Maldini-Nesta-Pirlo-Kaká négyes is.

- Ugyan fiatal csapatunk van, de már jó pár nagy csatát megéltünk Olaszországban. Játszottunk a San Siróban és a Juventus otthonában is. Támadni jöttünk, mi nem tudunk csak védekezni - jelentette ki az Arsenal francia középpályása, Mathieu Flamini.

Ugyanezen a véleményen van Arsene Wenger is. A kiváló tréner ugyan tart Kakától, de nem fog ráállítani senkit sem. Mint mondta, nem ezen múlik a továbbjutás.

- A Milanban nagyon sok tapsztalt öreg róka van, akik egyenként is el tudják dönteni a meccset. Természetesen tiszteljük Kakát, de nem lesz külön emberfogója, mi inkább a hozzá vezető utat szeretnénk elzárni - árulta el az aranylabdás brazil semlegesítésének titkát Wenger, aki szerint inkább Pirlót kell kivenni a játékból, ha az olasz támadásokat meg akarják szűrni.

Hazai oldalon az elmúlt hetek gyengébb bajnoki eredményei ellenére mindenki továbbjutásban gondolkodik. Kakha Kaladze szerint a védelem ismét készen áll arra, hogy gól nélkül hozza le a meccset, a többi pedig a kiváló támadókon fog múlni.

- Nagyon jó a védelmünk, amely Londonban is bizonyított. Akkor nem sokat foglalkoztunk a támadásokkal, de most ez másképp lesz. Tiszteljük az angolokat, de nem félünk tőlük - mondta a grúz hátvéd.

Carlo Ancelotti nyugodt. Legalábbis ezt nyilatkozta a sajtó képviselőinek az olaszok mestere. A szakvezető nagyon bizakodó, annak ellenére is, hogy tudja, csapata nincs csúcsformában.

- Egy éve a Manchester elleni visszavágón nem várt jó meccset játszottunk. Miért is ne tudnánk megismételni az akkori produkciónkat? A sérültjeink túlnyomó részben felépültek, Kaká, Nesta és Pirlo biztosan játszik. Tudjuk, hogy vannak nehézségeink, de ez a csapat attól a világ legjobbja, hogy a génjeiben van az ilyen találkozók megnyerése - mondta Ancelotti.

Várható összeállítások:

Milan: Kalac - Oddo, Nesta, Kaladze, Maldini - Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Kaka - Pato, Inzaghi

Arsenal: Almunia - Sagna, Senderos, Gallas, Clichy - Hleb, Fabregas, Diaby, Flamini - Walcott, Adebayor

Az első összecsapáson: Arsenal-Milan 0-0
Forrás: samsungsport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását