2024. május 16. - Mózes, Botond

Ronaldinho iránt érdeklődik a Milan

Az AC Milan részéről mindig van egy "minimális érdeklődés" Ronaldinho iránt. E kijelentést a labdarúgó Bajnokok Ligája címvédőjének, az európai csúcssorozattól azonban az idén már elbúcsúzott olasz sztárcsapat egyik játékosügynöke tette.
2008. április 4. péntek 12:30 - Hírextra
A klubszerződéseknél a legfőbb közvetítők egyikeként számon tartott Ernesto Bronzetti hozzátette: a brazil kiválóság milánói leigazolása azonban "sok dologtól függ", és az ügy "embrionális állapotban van".

Bronzetti azt követően szólalt meg, hogy az FC Barcelona jó ideje mellőzött klasszisának a fivére, egyszersmind ügynöke a hét közben Milánóban tárgyalt. Roberto de Assis a vizit alkalmával találkozott az AC Milan kontraktusok dolgában eljáró alelnökével, Adriano Gallianival, de a város másik világhírű klubjának, az Internazionalénak a képviselőivel is randevúzott, nem kétséges, hogy Ronaldinho esetleges itáliai átszerződtetésével kapcsolatosan.

Az olasz sajtó a maga részéről az AC Milan-Ronaldinho verziót tartja elképzelhetőnek, s valós eshetőségként kezeli, hogy a Barcánál mellőzött labdarúgó a következő bajnoki idényben már többek között honfitársa, a legutóbb szinte minden fórumon a világ legjobbjának megválasztott Kaká csapattársa lesz.

A találgatások Ronaldinho távozásáról nem újkeletűek, de mostanság felerősödtek, miután kiderült: a szabályok lehetővé teszik, hogy egy futballista - ha 25 évesnél fiatalabban odaszegődve, már több mint három évet lehúzott adott csapatánál - kiválthassa magát szerződéséből. Ehhez akkora összeget kell leszurkolnia klubjának, amennyibe ő annak kerülne a kontraktusából hátralévő időben, ez esetben 2010-ig. Ronaldinho akár már most nyáron egyoldalúan felbonthatja kontraktusát, amelynek záradéka ugyan 125 millió eurót határoz meg kivásárlási árként, csakhogy - a nemzetközi szövetség, a FIFA átigazolási előírása alapján - ebben az "önmegvételi" esetben, ha akar, már 16 millióért megszabadulhat a Barcától.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását