2024. április 29. - Péter

ÁFA-vita a parlemanetben

A 2008. január 1-jétől hatályos újrakodifikált áfa-szabályok problémáinak orvoslása a célja az egyes adótörvények módosításáról szóló törvényjavaslatnak, amelynek összevont vitáját ma folytatja le a parlament.
2008. március 4. kedd 08:17 - Hírextra
Az előterjesztés szándékai szerint egyebek között egyértelműbbé teszi a fordított adózással kapcsolatos szabályokat, illetve szűkíti a fordított adózok körét. A javaslat újraszabályozza az adómentes termékimporttal kapcsolatos feltételrendszert, nagyobb mozgásteret biztosít az adóalanyoknak az ingatlan bérbeadás adófizetési kötelezettségének választása során, illetve a közösségi joggal összhangban egyszerűsíti a bizonylatok kötelező adattartalmát, valamint bővíti azokat az eseteket, amikor az adóalany mentesülhet az adólevonási tilalom alól.

Ma kezdődik a nemzeti éghajlatváltozási stratégiáról szóló határozati javaslat általános vitája, majd folytatják, illetve lezárják a 2007-2020 közötti időszakra vonatkozó energiapolitikai koncepcióról szóló előterjesztés általános vitáját.

Az energiapolitikai koncepció általános vitája február 19-én kezdődött, akkor Dióssy Gábor, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium államtitkára azt mondta: az állam a koncepcióval a társadalmat kívánja mozgósítani az ellátásbiztonság, versenyképesség, fenntarthatóság hármas követelményrendszer egy idejű teljesüléséhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását