2024. április 25. - Márk

Civilek segítségét várják

A VI. kerületi Hunyadi tér újjáépítésébe a civileket is bevonja az önkormányzat; a fővárosban szombaton megnyílt Hunyadi tér Stúdióban bárki részt vállalhat a tervezésben, a tér megújításában - mondta el Kravalik Zsuzsa programvezető az MTI-nek.
2008. március 1. szombat 18:59 - Hírextra
Az akció három hónapig tart majd, ez idő alatt a környék lakóival bejárják a teret, fotókat készítenek és közösen gondolkodnak a Hunyadi tér újjáépítésén - közölte a programvezető a stúdió megnyitóján.
A stúdióban egy ötletládát is elhelyeznek, ahová bárki bedobhatja elképzelését az átépítésről.

Az önkormányzat a tervpályázat kiírásánál figyelembe veszi majd a lakók terveit, elképzeléseit - tette hozzá Kravalik Zsuzsa.

A projekt a Studio Metropolitana Budapest és a terézvárosi önkormányzat Integrált Városfejlesztési Stratégiájának kiépítésébe illeszkedik - a stratégia a programvezető tájékoztatása szerint elengedhetetlen feltétele annak, hogy indulhassanak európai uniós pályázatokon.

Az önkormányzat a teljes stratégia kiépítését és az ebbe illeszkedő Hunyadi tér Stúdiót összesen 7,5 millió forinttal támogatta. A stúdióban kiállítják a környék lakói által készített képeket és terveket, valamint - hat hónapig - közösségi fórumként is üzemel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását