2024. május 9. - Gergely

Miért olyan népszerűek a buborékfejű figurák?

Az óriásfejű, nagy szemű műanyag figurákba mindenki beleszeret, aki meglátja őket, és azonnal akar egyet. Talán ez lehet a titkuk, amiért a 90-es évek óta folyamatosan hódítanak, és újabb és újabb rajongókat szereznek világszerte.
2023. december 31. vasárnap 13:36 - HírExtra

Számtalan típusa volt már a Funko Popoknak az évek alatt, a legnagyobb popikonoktól kezdve a legnépszerűbb filmek kedvelt karakterein és az animációs filmek sztárjain át a Pokemonokig mindenkit megformáztak. Olyannyira népszerűek, hogy a ritka bábuk és gyűjtemények rengeteg pénzért cserélnek gazdát, és vannak, akik befektetési céllal vásárolják őket. Igazi közösségépítő erővel rendelkeznek, rajongói klubok alakulnak szerte a világon. Amennyiben Te is szeretnél egyet, irány a Reflexshop, a Funko paradicsom!

Cukiságok mindenkinek

Egyes megszállott Funko gyűjtőknek több száz figura van a birtokában büszkén kiállítva. De hogyan is lett ennyire népszerű? Akár tapasztalt gyűjtő vagy, akár olyan, aki még csak most ismerkedik ezekkel a figurákkal, ismerd meg a történetüket!

A Funko-t 1998-ban egy Mike Becker nevű játékgyűjtő indította el, és mindössze egy Michiganben működő franchise étterem kabalájának játékméretű változatát szerette volna létrehozni. Ezt követően létrehozta a "Wacky Wobblers" nevű bobblehead figurák sorozatot, és már akkor is olyan nosztalgikus alakokat céloztak meg, mint a Looney Tunes és a Peanuts. 

2005-ben tulajdonosváltáson ment át a cég, az új vezetés új célokat tűzött ki, és nem is eredménytelenül, ugyanis a Funko bekerült a főáramba, és a mai napig jól működik. Legismertebb termékeik, a Funko Pop! Vinyl figurák 2010-ben kerültek az üzletek polcaira, és letarolták a világot. Ha érdekel, a teljes történetet a Netflixen láthatod. 

Hihetetlen népszerűség

Gondoltad volna, hogy a legritkább és legkeresettebb figurákért több ezer dollárt is képesek a gyűjtók fizetni?

Mára több millió példányban kelt el, számtalan fandomot megmozgatott. És hogy mi a titka? Talán az, hogy a cégvezetés mindenkivel együttműködik, leszerződött a Disneyvel, a Sonyval, az NFL-lel, az HBO-val, az Amazonnal és több mint 200 más tartalomszolgáltatóval, így szinte mindenhez és mindenkihez Pops, képregény, videojáték és anime figurák elevenednek meg óriásfejű bábuként. Gyakran korlátozott példányszámban gyártják, a termékek gyorsan fogynak, és mindig van kereslet a továbbiakra. És mivel viszonylag olcsó, mindenki akar egyet. 

Beszélsz funkóul?

Ha tudod mi az a chase, a grail vagy a vaulted, igazi rajongó vagy, aki beszél funkóul. A figurák népszerűségét jól mutatja, hogy egyes exkluzív darabok csak bizonyos helyeken kaphatók, és egyes kiskereskedők kizárólagos jogot szereznek egy adott modellre vagy egy karakter variációjára. Más Popsok csak különleges eseményeken, például a Comic Conon és hasonló rendezvényeken kaphatók.  

A chase egy normál figura módosított változata, vagyis más hajszínnel rendelkezik, más tárgyat tart a kezében. Korlátozott számban készül, ritkasága miatt a gyűjtők és a Funko-vadászok "hajszolják" őket. Neked van már?

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását