2024. május 17. - Paszkál

Bevált az új módszer

Klinikai vizsgálatok bizonyítják annak az eszköznek a hatékonyságát és biztonságosságát, mellyel kiszívhatják a szélütést okozó vérrögöt az agyi erekből.
2008. február 29. péntek 09:03 - Hírextra

A Penumbra elnevezésű rendszert 125 páciensnél alkalmazták az Egyesült Államokban, és 82 százalékuknál javította az agyi erek átjárhatóságát. A harmincnapos kontrollnál az esetek 42 százalékát minősítették sikeresnek a szakemberek.

A mechanikus műtéti eszközt Cameron McDougall, a phoenixi Barrows Neurológiai Intézet munkatársa és csapata tesztelte. Az eszköz használata közben csak négy esetben jelentkezett probléma, ám egyik sem a műszer hibás működése miatt - számolt be róla McDougall az Amerikai Szélütés Társaság nemzetközi konferenciáján.

A páciensek 28 százalékánál tapasztaltak koponyaűri vérzést 24 óra elteltével, a 30 napon belüli halálozás 26 százalék volt, a 60 napon belüli pedig 33 százalék.

Az agyi erek szabaddá tétele valamennyi neurológiai és funkcionális eredményt javította a betegeknél - közölte McDougell.

A Penumbra rendszer használatát 2007 júniusában engedélyezték Európában és 2007 decemberében az Egyesült Államokban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását