2024. április 29. - Péter

Ima a családokért és a magyar ifjúságért

A családokért és a magyar ifjúságért imádkozik és mutat be szentmisét Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek szombaton Budapesten, a Szent Gellért-plébániatemplomban - tájékoztatta Tóth János Csaba, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye szóv
2008. február 29. péntek 18:41 - Hírextra

Mint mondta, Erdő Péter ezúttal az úgynevezett "elsőszombat" ünnepének alkalmából tartja a szentmisét, amely március első szombatján Mária Szeplőtelen Szíve tiszteletének napja, de egyébként minden hónapban tart a katolikus egyház elsőszombati miséket. Az elsőszombat gyakorlata világszerte elterjedt, Budapesten mindig más templomban tartják - tette hozzá.

A főegyházmegye sajtóközleménye szerint a katolikus hagyomány úgy tartja: Szűz Mária 1925. december 10-én a spanyolországi Pontevedrában Lúcia, a fatimai látnok előtt megjelenve azt mondta, hogy akik öt egymást követő hónap elsőszombatján meggyónnak, megáldoznak, elimádkozzák a szentolvasót és negyed óráig elmélkednek, azok üdvösséget nyernek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását