2024. április 30. - Katalin, Kitti

Rugalmasan a szexhez!

Ha a partnered ragaszkodik ahhoz, hogy minden egyes szex alkalmával húzz gumit, talán frusztrálttá válhatsz, főleg, ha ő a fogamzásgátlás más formáját is használja (például gyógyszert szed). Miért kell mindig óvszert húznod? Nem tudod meggyőzni mással?
2008. június 3. kedd 14:54 - Hírextra
Réteges védelem

Először is, az, hogy óvszert húzol, vagy sem, azt nem te döntöd el, hanem ő. Ez kicsit igazságtalanul hangzik, de a valóság az, hogy ha közösülni szeretnél vele, fel kell venned a nedves fogamzásgátlót, ha megkér rá. Talán könnyebben elfogadod a tényt, hogy állandó használatra kér fel, ha megérted miért kér rá.

Ne légy félénk. Kérdezz rá! A téma valószínűleg egy hosszabb megbeszélés kezdete, de fontos, hogy ne légy kritikus. Nagy valószínűséggel nem akar teherbe esni. Talán jobban hisz a dupla védekezésben. A gumi használata egy extra réteggel védekezik a terhességgel szemben, arról nem is beszélve, hogy a gyermekáldás lehetőségét is nagyon lecsökkenti. Ha ezzel indokolja kérését, akkor nem cáfolhatod meg. Nem kérheted, hogy gumi helyett sperma menjen belé, és ez tényleg az ő döntése.

Szexuális úton terjedő betegségek

Talán azért kéri a partnered, hogy minden egyes alkalommal, amikor szeretkeztek, viselj gumit, hogy csökkentsétek az esélyét annak, hogy elkapjatok, vagy átadjatok egymásnak szexuális úton terjedő betegségeket. Ez a legális oka annak, amiért a legtöbben gumit használnak, hisz a többi fogamzásgátló módszer nem vég a betegségek ellen.

Ez olyas valami, amit tisztáznod kell a partnereddel. Fél attól, hogy átadhat vagy elkaphat egy nemi betegséget? Ha így van, akkor talán nem árt, ha mindketten tesztnek vetitek alá magatok. Ha megvan a teszt, és mindketten egészségesek vagytok, talán már nem is fogja kérni tőled, hogy viselj óvszert szex közben.

Így nem megy

Ha állandóan nyugtalan vagy és szeretnél megszabadulni a gumitól, mivel így nem tudsz elélvezni, akkor nem árt, ha gyakorolsz, amikor egyedül vagy. Sok férfi képes gumival a farkán is csúcsra jutni, így ha te folyamatosan képtelen vagy erre, akkor talán máshogy kellene próbálkozni (és itt nem arra gondolok, hogy gumi nélkül).

Az óvszer belső oldalába kenj egy kis síkosítót, vagy legyen hosszabb az előjáték, hogy a közösülés előtt már orgazmus-közeli állapotba kerülj. De az orvosod segítségét is kérheted.

Fontos, hogy kompromisszumot köss a partnereddel. Ha képes vagy feladni a születés-szabályozást azért, hogy gumi nélkül szeretkezhessetek, akkor talán megoldottátok a problémákat. Ha mindketten elmentek egy nemi betegség vizsgálatra, s kiderül, hogy egészségesek vagytok, talán már nem kell gumit húzva szeretkeznetek.

Csak ne feledd, miközben ez nagyrészt a partnered választása, te dönthetsz úgy, hogy akkor nem fekszel le vele. Ha ez ennyire fontos neked, és a partnereddel nem is tudtok egyezségre jutni, akkor lehet, hogy jobban jártok, ha különváltok. De nem szabad arról sem megfeledkezned, hogy a gumival nem csak őt véded meg a terhességtől, illetve nemi betegségektől, hanem magadat is!
Forrás: RTL Bulvár
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását