2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Kedvezményes belépő!

Kedvezményes belépővel látogathatnak ki a Szegedi Vadasparkba évente egyszer a Szeged város önkormányzatának fenntartásában levő oktatási intézmények tanulói, hogy ott a látnivalók megcsodálása mellett egy játékos környezeti-nevelés foglalkozáson is részt
2008. február 29. péntek 18:38 - Hírextra
Veprik Róbert elmondta: négyes célja van a parknak. A szórakoztatás mellett nagyon fontos a természet védelem, az oktatás és a kutatás is. Ezért alakították ki az önkormányzattal közösen ezt a lehetőséget, melyre az óvodás és iskolás csoportok március 15-től jelentkezhetnek.
Solymos László hangoztatta: az elmúlt években kiemelt figyelemmel kísérte a város vezetés a Vadaspark fejlesztését. Ennek során 390 millió forint értékű beruházás valósult meg 2004-től. Elkészült az Ázsia ház, a Dél-Amerika ház, az Oroszlán ház, a Természetvédelmi Mentőközpont- Karantén ház, a Dél-Alföldi Parasztudvar, a Madagaszkár ház, a Természetvédelmi Oktató Központ, illtve a Jaguár kifutó is.

Ennek a beruházássorozatnak a zárásaként május elsejére elkészül a park új főbejárata, illetve egy Afrika ház is, melybe gepárdot, törpekrokodilt, törpecerkófot láthatnak majd az érdeklődők.

A jövőről Solymos László elmondta: március elsejéig kell beadni azt a pályázatot, melyet a közgyűlés elfogadott és amely további csaknem négyszázmillió forintos fejlesztést jelent a park életében. A 2010-ig tartó beruházások során még idén új kerítést kap a létesítmény. Emellett év végéig átadják a Tigris kifutót is. Ezt követően a tervek szerint két év alatt elkészül a Szavanna bemutató, s olyan állatok érkezhetnek Szegedre, melyek Magyarországon is ritkák. Így a szegedi közönség hamarosan közelről is megismerkedhet a zsiráffal, a zebrával, az antiloppal, a lapátfülű kutyával, a bojtos fülű disznóval vagy a hiéna kutyával is. A beruházás zárásaként Kárpát-medence bemutató épül majd, ahol a medvét és a farkast tervezik bemutatni a park munkatársai.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását