2024. április 29. - Péter

Gyermekirodalmi fesztivál

Illusztráció-kiállítás, szakmai megbeszélés, író-olvasó találkozó, dedikálás és több koncert is helyet kap a IV. Gyermekirodalmi Fesztivál és Vásár programjában, amelyet március 7-től rendeznek meg a fővárosi Kossuth Klubban - tájékoztatták a szervezők az
2008. február 29. péntek 07:25 - Hírextra
A háromnapos rendezvény célja, hogy lehetőséget adjon a gyermekkönyvírók és -illusztrátorok, valamint a közönség találkozására - közölte a Gyermekkönyvszerzők és Illusztrátorok Egyesülete, valamint a Csodaceruza gyermekirodalmi folyóirat.

Összegzésük szerint a rangján alul kezelt gyermekirodalmi illusztráció presztízsét kívánja javítani az a kiállítás, amelyen a legismertebb alkotók grafikáit tekinthetik meg az érdeklődők.
"A gyermekek elhagyatottsága" - ez a tárlat központi témája, amelynek kapcsán a művészek elgondolkodtatják és szembesítik a nézőt azzal, ahogyan a társadalom, a család vagy az egyén bánik a gyerekekkel.

Carll Cneut, az egyik legismertebb belga illusztrátor március 9-én tart műhelyfoglalkozást a Kossuth Klubban. A fiatal belga művész előző nap részt vesz az Alex, a torkos kismalac című kötetének bemutatóján a Millenárison, ahol a művész tiszteletére kiállítás nyílik alkotásaiból.

A gyermekkönyv-fesztiválon Boldizsár Ildikó író Mesék fiúknak, lányoknak, férfiaknak, nőknek címmel tart előadást, Békés Pál a Gyermekkönyvek Nemzeti Tanácsának (IBBY) híreiről és a magyar gyermekirodalomról beszél, az Országos Széchényi Könyvtár munkatársai a Gyermekirodalmi adatbázisról szólnak, Pálfi György, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem munkatársa pedig az illusztrátorok képzéséről ad áttekintést.

A szakmai programokon kívül a fiatal olvasókat és szüleiket bábszínház-előadás, rendhagyó irodalomóra, az alkotókkal együtt történő meseírás és koncertek várják. Az ifjú irodalombarátok személyesen találkozhatnak kedvenc alkotóikkal: mások mellett Berg Judittal, Scheer Katalinnal, Nógrádi Gáborral, Muskát Zsuzsával, Pálfy Juliannával, Szegedi Katalinnal, Szalma Edittel, Baranyai Andrással és Paulovkin Boglárkával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását