2024. április 23. - Béla

Gyurcsány megkerülte a parlamentet?

Gyurcsány Ferenc tovább folytatja hazugságpolitikáját, nem veszi figyelembe a magyar parlamentarizmus berendezkedését és a magyar adófizetők érdekeit - ezt a Fidesz frakcióvezetője mondta Salgótarjánban csütörtökön annak kapcsán, hogy a kormányfő aláírta
2008. február 29. péntek 07:29 - Hírextra
Salgótarján, 2008. február 28., csütörtök (MTI) - Gyurcsány Ferenc tovább folytatja hazugságpolitikáját, nem veszi figyelembe a magyar parlamentarizmus berendezkedését és a magyar adófizetők érdekeit - ezt a Fidesz frakcióvezetője mondta Salgótarjánban csütörtökön annak kapcsán, hogy a kormányfő aláírta a Déli Áramlat gázvezeték magyarországi szakaszának megépítéséről szóló megállapodást.

Navracsics Tibor arra a kérdésre, hogy ha a Fidesz elnöke szerint puccs van Magyarországon, akkor szerintük annak mi a következménye, a sajtótájékoztatón azt mondta: az Oroszországgal kötött gázvezeték-építési megállapodással Gyurcsány Ferenc kész helyzet elé állította a magyar adófizető polgárokat és a magyar parlamentarizmust is.

"Az egyik következmény, hogy Gyurcsány Ferenc folytatja a hazugságpolitikáját, a további következményeket meg még majd meglátjuk. Annyi történik, hogy a kormány szemmel láthatóan nem veszi figyelembe a magyar parlamentarizmus berendezkedését, és szemmel láthatóan nem veszi figyelembe a magyar adófizető polgárok érdekeit" - fogalmazott.

A megállapodás részleteit és annak következményeit nem ismerik teljes mértékben - mondta, hozzátéve: ő reggel a pénzügyminiszternél betekinthetett a tervezetbe, de nem vehetett igénybe szakértőket, a részletes megoldásokról pedig nem kapott mélyreható tájékoztatást.

Az ellenzéki politikus kifogásolta, hogy miközben Gyurcsány Ferenc hétfőn arról beszélt a parlamentben, hogy új politikai korszak kezdődik, amikor folyamatos konzultációkat fognak tartani, "majd távozott az ülésteremből, és egy titkos tárgyaláson megállapodott a Gazprom vezetőivel".
Navracsics Tibor arra is kitért, hogy sok szó esik mostanában "a polgárosodás egy sajátos fajtájáról, melyet baloldali polgárosodásnak nevez a hivatalban lévő miniszterelnök".

A politikus leszögezte: nincs bal- és jobboldali polgárosodás, nemzeti polgárosodás van, amely egy egész nemzet felemelését jelenti. Aki csak az egyik oldalt akarja felemelni, az sikertelenségre és kudarcra van ítélve - mondta.

A Fidesz frakcióvezetője kifejtette: "a nemzeten belül a bal- és a jobboldal sok szempontból egymásra van utalva, sok szempontból egymást kiegészítő olyan térfele az ideológiai spektrumnak, amely sokszor ütközik (...), de sokszor össze kell fognia egy-egy nagy kérdés megoldása érdekében." A polgárosodás olyan terület, ahol össze kell fogni - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását