2024. április 29. - Péter

Átadták a református Bethesda Kórház rehabilitációs osztályát

Megnyitották a Magyarországi Református Egyház zsinatának fenntartásában lévő Bethesda Gyermekkórház rehabilitációs osztályát, amelyet Bölcskei Gusztáv, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke adott át énteken Budapesten.
2008. február 29. péntek 15:12 - Hírextra

Bölcskei Gusztáv köszönetét fejezte ki a kórház munkatársainak "olyan időszakban, amikor a magyar egészségügyben csak a változás állandó". Elismerően szólt az egészségügyi dolgozókról, akik "állandó hűséggel és odaadással munkálkodnak", korábban pedig "elhordozták a kívülről jövő változásokat, azokat végigélték, és ehhez igazították szolgálatukat".

A református püspök utalt arra, hogy 1992 óta került újra egyházuk tulajdonába az 1866-ban németajkú egyházközségük által alapított kórház. Az ökumenizmus jegyében a bencés rend regulájának "Maradjatok egy helyben!" felszólításával kérte a 25 ággyal rendelkező rehabilitációs osztály munkatársait hivatásuk betöltésére, majd oklevelet nyújtott át nekik "az új osztály kialakításában végzett munkáért".

Velkey György, a kórház főigazgatója elmondta: rehabilitációs munkájuknak voltak előzményei, epilepszia-központjukban és a korábban megszűnt onkológiai osztályukon is végeztek ilyen tevékenységet, európai színvonalú intenzív osztályuk pedig továbbra is "ontja magából a rehabilitálandó betegeket", csakúgy, mint az égéssérültekkel foglalkozó részlegük.

A főigazgató közlése szerint a most induló rehabilitációs osztályukon "komplett szakembergárda működik", a szakorvosokon, nővéreken kívül többek között pszichológusok, gyógytornászok, szociálpedagógusok, lelkészek, hitoktatók tevékenykednek.

Szólt arról is, hogy a tavalyi Egészségügyi Minisztérium által kiírt pályázaton elnyert 25 millió forint nagyban segített a rehabilitációs osztály megnyitásában és modern infrastruktúrájának megteremtésében, ehhez járult a kórház alapítványának másfél millió forintja. Ismertette azt is, hogy további 15 ágyuk van, amelyet Ráckeresztúron, az ottani drogrehabilitációs központjukban használnak fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását