2024. május 4. - Mónika, Flórián

A cigányság több, mint fele szegénységben él

A cigányság több, mint 50 százaléka mélyszegénységben él, éppen ezért igen fontos, hogy a kisebbség integrációjához rendelkezésre álló európai uniós forrásokat Magyarország minél nagyobb arány használja fel - ezt az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, c
2008. február 29. péntek 13:26 - Hírextra

A brüsszeli milliárdok minél nagyobb arányú lehívhatóságát jó pályázati programok készítésével és hatékony megvalósításával kell elérni - hangsúlyozta Balog Zoltán.

Az ellenzéki politikus külön kitért a március 9-ei népszavazásra, mivel szerinte a "reformnak nevezett egészségügyi és oktatási átalakítások" leginkább az amúgy is nehéz helyzetben lévő romákat sújtják majd, ezért arra kérte a konferencián résztvevőket, voksaikkal utasítsák el a vizit- és kórházi napidíj, valamint a tandíj bevezetését.

Fülöp István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat elnöke prioritásként említette a képzést, a munkahelyteremtést, és a lakhatási körülmények javítását.

Raduly József, a 100 tagú cigányzenekar alapítója a konferenciát megelőző sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az ő személyes életútja jó példa lehet a felemelkedéshez, annak idején fiatalként környezetétől minden segítséget megkapott a tanuláshoz, az előre lépéshez, s ezt tartotta a legfontosabbnak a jövőt illetően.

Balogh Artúr, a Roma Munkaadók és Munkavállalók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szövetségének elnöke a romák foglalkoztatásának javítását szorgalmazta mindenekelőtt, mondván a rendszeres munkajövedelem az alap a kiszolgáltatott helyzeten való változtatáshoz. A legnagyobb baj a munkanélküliség, Szabolcsban, ahol a lakosság mintegy 10 százaléka, 60 ezer ember roma, 90 százalékos arányú az állástalanság a kisebbség tagjai között.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását