2024. április 30. - Katalin, Kitti

Két céggel közösen üzemeltetnék a repteret

Siófok képviselő-testülete csütörtökön úgy döntött, a kiliti reptér üzemeltetésére közös gazdasági társaságot hoz létre az Artic Group Kft.-vel és a KÉSZ Holding Zrt.-vel - tájékoztatta a város sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.
2008. február 28. csütörtök 18:51 - Hírextra

A közlemény szerint Siófok önkormányzata tavaly év végén azért vásárolta meg 208 millió forintért az államtól a kiliti repteret, hogy a kisgépes légi közlekedés lehetőségének megteremtésével újabb lendületet adjon a város gazdasági életében meghatározó idegenforgalomnak.

A reptér biztonságos üzemeléséhez, és hosszú távú fejlesztéséhez az önkormányzat partnereket keresett. Felhívására első körben hét ajánlat érkezett, amit követően a képviselő-testület úgy döntött, hogy a tulajdonjogát nem adja el, és gazdasági társaságba sem viszi be a reptérvagyont apportként.
Ennek szellemében a három legjobb ajánlatot tevőtől újabb ajánlatot kértek, amelynek határideje szerdán járt le.

Két pályázó, az Artic Group Kft. és a KÉSZ Holding Zrt. kifejezte abbeli szándékát, hogy a reptér üzemeletetésében egymással és az önkormányzattal is szívesen együttműködne közös gazdasági társaság létrehozásával. A harmadik pályázó, az Airport Security Kft. viszont csak egyedül vállalta volna a feladatot.

Siófok testülete csütörtökön a közös gazdasági társaság létrehozása mellett döntött a megoldást támogató két céggel. Amennyiben ez a fajta együttműködés nem bizonyul életképesnek, az önkormányzat külön-külön tárgyal majd a pályázókkal annak érdekében, hogy két év szünet után nyártól újra tudjon kisgépeket fogadni a reptér.

Végső döntés a testület április 8-i ülésén várható, hacsak nem sikerül előbb megállapodniuk a feleknek, amit egy rendkívüli ülés ennél korábban is szentesíthetne - áll a közleményben.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását