2024. április 30. - Katalin, Kitti

Taszári kérdések: merre tovább, reptér?

A tavasz folyamán megjelenhet a taszári repülőbázis hasznosítására kiírandó pályázat - áll Kolber Istvánnak, a bázis hasznosítása miniszterelnöki megbízottjának az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.
2008. január 28. hétfő 15:41 - Hírextra
A tájékoztatás szerint Kolber István hétfőn délelőtt egyeztetést folytatott a taszári fejlesztésekről Tátrai Miklóssal, a januárban megalakult Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatójával.
Kolber István, aki a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) államtitkára is egyben, közleményében kifejtette, az MNV vezetőjével egyetértettek abban, hogy a repülőtér hasznosításának ügyét továbbra is kiemelten kezelik. A vagyonkezelő minden segítséget megad a pályázat gyors előkészítése érdekében. A szervezeti átalakítások nem hátráltatják a taszári fejlesztést, ebben az ügyben biztosítani kell a folyamatosságot, hiszen Taszár ügye nem csupán Somogy megye szempontjából fontos, de országos léptékben is kiemelkedő fejlesztés.

Az egyeztetésen szó esett a hasznosítás legaktuálisabb kérdéseiről; az ingatlanok értékbecsléséről, a pályázati feltételek véglegesítéséről, valamint a következő időszak teendőinek ütemezéséről is. Megállapították, hogy az előkészítés megfelelő ütemben halad.

Idén januártól jelentős átalakulások történtek az állami vagyonkezelő szervezeteknél, amelyek érintik a taszári repülőtér hasznosítását is. Létrejött az MNV Zrt., a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI), az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Zrt., valamint a Nemzeti Földalap összevonásával. A repülőtér vagyonkezelését, ezzel együtt a hasznosítási pályázat előkészítését korábban a KVI végezte, mostantól ezt a feladatot a jogutód MNV látja el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását