2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Moór Bernadett és a Modern Art Orchestra a Müpában

A Hétfő esti jazz című sorozatban, a Művészetek Palotájában új dalok és friss zenekari számok is megszólalnak Moór Bernadett és a Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestra (MAO) műsorán.
2010. február 9. kedd 06:45 - HírExtra
Újdonság, hogy a Fesztivál Színházbeli koncert után a Bohém Étterem különtermében a Pecek Lakatos Trió jammel, a zenélésbe az énekesnő is bekapcsolódik - mondta el az MTI-nek Bércesi Barbara szerkesztő.

Hozzátette: a program gerincét az Elkésni szépen kell című, 2008-ban megjelent album dalai adják, ez volt a dzsesszelőadóként bemutatkozó Moór Bernadett első névjegye a műfajban.

Mint Bércesi Barbara megjegyezte, Moór Bernadett a magyar zenei élet nagy visszatérője, korábban Bedhyként ismerte a közönség, a kilencvenes évek közepétől az egyik legsikeresebb, lányokból álló popzenekar tagja volt. Kisebb szünet után, immár két gyermek édesanyjaként 2005-ben kezdett ismét koncertezni, és ehhez Magyarország legjobb hangszeres dzsesszmuzsikusait hívta partnernek.

Az Elkésni szépen kell dalainak zeneszerzője és hangszerelője Fekete-Kovács Kornél, aki a mostani koncerten vezényli a dalok hátterében megszólaló Modern Art Orchestrát. A trombitás-művészeti vezető énekesként is közreműködik az egyik számban, és magyar örökzöldek is hallhatók lesznek az est során.

A különteremben jam sessiont rendező Pecek Lakatos Triót három fiatal zenész alkotja. A trió "rangidős" tagja a 29 éves András, generációjának egyik legjobb dobosa, számos formáció tagja, a Magyar Rádió Kovács Gyula Jazzdob Tehetségkutató Versenyének győztese. A bőgős Lakatos Pecek Krisztián már a 2004-es Londoni Jazz Fesztiválon is meggyőzte hallgatóit, a bőgősök számára meghirdetett, Vajda Sándorról elnevezett tehetségkutatón ugyancsak elismerést szerzett. A zongoránál Pecek Lakatos Adorján ül majd. A trió elsősorban a mainstream stílust és repertoárt játssza, és néhány saját szerzeményt is megszólaltatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását