2024. április 29. - Péter

Nemzeközi kultúr-partner börze

Az Európai Bizottság (EB) nemzetközi kulturális tevékenységek támogatására meghirdetett programjáról rendez tájékoztató napot és nemzetközi partnerbörzét pénteken Budapesten a KultúrPont Iroda - közölte Zongor Attila irodavezető az MTI-vel.
2008. június 26. csütörtök 14:49 - Hírextra
A nemzetközi pályázatokon való részvételhez külföldi partnerintézmények szükségesek, a pénteki találkozó ebben is segítséget nyújt a magyarországi kulturális intézményeknek, szervezeteknek. Az ELTE Gólyavárban tartandó rendezvényen egyebek mellett a 2007 és 2013 közötti időszakra meghirdetett Kultúra keretprogramot és az aktuális pályázati lehetőségeket ismertetik az EB Oktatási és Kulturális Főigazgatóságának munkatársai.

Az irodavezető a Kultúra programról szólva azt hangsúlyozta, hogy olyan nemzetközi összefogásban megvalósuló, "ötletes" projekttel lehet pályázni, amely az európai közösséghez szól, közös gyökereken alapul és népszerűsíti az európai kultúrát. Mint azt Zongor Attila megemlítette, van legfeljebb két évre szóló, legalább három és legfeljebb öt éves időtartamra szóló projekt, de pályázhatnak az európai szinten működő kulturális szervezetek is támogatásra, továbbá műfordításokkal is lehet jelentkezni.

A programban az Európai Unió 27 tagállama mellett Izland, Norvégia, Liechtenstein, Horvátország, Törökország, Macedónia, valamint Szerbia vesz részt - tette hozzá.
A keretprogram összköltségvetése a 2007 és 2013 közötti időszakra 400 millió euró, amely a pályázati összegeken kívül a különböző tanulmányokra fordítható összegeket, a programmal kapcsolatos adminisztratív költségeket is tartalmazza. A 2009-re szóló pályázati felhívás június 7-én jelent meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását