2024. április 16. - Csongor

Nagyvárosok: Biztonságos? Biztonságos?

A városi biztonság fenntartása egyre nagyobb kihívást jelent urbanizálódó világunkban - jelentette ki Danielisz Béla, a Fővárosi Közgyűlés Városrendészeti Bizottságának szerdai ülésén a Fővárosi Közterület-felügyeletnek a múlt évi tevékenységéről szóló be
2008. február 27. szerda 11:10 - Hírextra
A szakbizottság elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a jelenleg 400 fős közterület-felügyelet biztos alapját képezhetné az önkormányzat égisze alatt működő városőrségnek, amelynek megvalósulását, törvényi hátterét régóta szorgalmazzák. Más európai városokhoz hasonlóan 1.500 fős városőrség sikerrel tevékenykedhetne a budapesti közbiztonság javításáért - tette hozzá.

A szocialista politikus kitért arra is, hogy a szakbizottság áprilisban nagyszabású nemzetközi konferenciát rendez az Európai Fórum a Városok Biztonságáért (EFUS) szervezettel a városok biztonságáról, annak fejlesztési lehetőségeiről. Danielisz Béla, aki az EFUS alelnöke is, felhívta a figyelmet arra, hogy napjainkban a városokban élő 3 milliárd emberből 1 milliárd nyomornegyedben tengődik.

A politikus kifejtette, hogy a konferencián elsődlegesen a rendészettudomány eszköztárával vizsgálják majd a városok biztonságát, de a természettudományok eredményeit is hasznosítani kívánják. A globális felmelegedés például a vártnál nagyobb problémát okoz a városlakók életében, befolyásolja mindennapi biztonságukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását