2024. május 2. - Zsigmond

Budaörs úszik!

Épül az uszoda és sportcsarnok Budaörsön, a beruházás a Pest megyei város pénzén 2,7 milliárd forintból valósul meg és ez év nyarára készül el. Nagy Emese elmondta, hogy az ország egyik leggazdagabb településeként számon tartott agglomerációs város lakoss
2008. február 27. szerda 11:07 - Hírextra
Ezért döntött az SZDSZ-es vezetésű testület, hogy az önkormányzat szabadon lévő, hozzávetően 32 ezer négyzetméteres területén épüljön sportcentrum - tette hozzá.

A 10 ezer négyzetméteres épületben két medencében lehet majd lubickolni. Az egyik, a gyerekek úszásoktatására alkalmas tanmedence, mellette pedig másik, nemzetközi versenyek lebonyolítására alkalmas 25 méteres medence, amelyben 10 pálya alakítható ki. Jacuzzi, szauna, öltözők, zuhanyozók tartoznak még e vizes blokkhoz. Maga a sportcsarnok egy 1000 négyzetméteres küzdőteret foglal magába ahol különféle labdajátékokat rendezhetnek majd. Egyszerre 1000 szurkoló követheti a meccseket. A sport mellett a tervezők a kultúrára is gondoltak, így egy jó akusztikájú színpad is a komplexumhoz tartozik, amely előtt 2500 néző foglalhat helyet - hívta fel rá a figyelmet Nagy Emese.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását