2024. április 24. - György

Jao Ming nem repül tovább

Súlyos lábsérülése miatt véget ért az idény Jao Ming (Yao Ming), az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Houston Rockets kínai sztárja számára.
2008. február 27. szerda 11:14 - Hírextra
A 226 centis center bal lábfejében fáradásos törés keletkezett, így az alapszakaszban és a rájátszásban sem állhat a texasiak rendelkezésére.

"Még nem döntöttük el, hogy egy műtét során összecsavarozzuk a csontokat, vagy gipsszel és mankóval oldjuk meg a helyzetet. A legjobb esetben is legalább négy hónapot ki kell hagynia" - jelentette ki Tom Clanton csapatorvos.

Az ázsiai ország legismertebb sportolója ezen túlmenően már az olimpiai esélyeiről beszélt:
"Ha nem játszhatok Pekingben a hazámért, az eddigi pályafutásom legnagyobb vesztesége lenne. Inkább nem is gondolok erre a lehetőségre."

Kínában hatalmas indulatokat keltett 27 éves sztár kidőlése.

"Csak az jelenthet megkönnyebbülést a számára, hogy nem kell kihagynia a nyári játékokat. Ha lenne Houstonban egy alkalmas helyettese, akkor nem kellene ilyen sokat a parketten lennie, és nem alakult volna ki a törés. A klub hibázott" - bizakodott és dühöngött a Titan Sport című napilap.

Az ország kosárszövetsége rögtönzött ülésén nemzeti ügynek nevezte Jao sérülését, a kínai NBA-közvetítések szponzorai pedig aggodalmuknak adtak hangot, mivel a center távollétében drasztikusan csökken a mérkőzések nézettsége.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását