2024. június 12. - Villő

Agyonrugdosott egy őzet

Egy encsi fiatalember crossmotorozás közben felzavart néhány őzet, majd közülük az egyik, kerítésen fennakadt állatot agyonrúgta, s a tetemét magával vitte; a rendőrség lopás és állatkínzás vétsége miatt indított eljárást ellene - tájékoztatta a rendőrség
2008. február 27. szerda 16:30 - Hírextra
Az Encsi Rendőrkapitányságon egy mezőgazdasági szakember tett bejelentést arról, hogy egy fiatalember többször engedély nélkül motorozott egy szalaszendi gyümölcsösben, a napokban pedig több őzet is felzavart. Azt is elmondta, hogy az egyik megriadt állat a
kerítésnek szaladt, ahol fennakadt.

A motoros ekkor leszállt járművéről, és fejbe rúgta a magatehetetlen állatot. A férfi végül az állat tetemét magával hurcolva menekült el a helyszínről.

A rendőrök a bejelentés nyomán megtalálták a motorost, és lakásán a kimúlt állatot is. A fiatal elismerte tettét, ellene lopás és állatkínzás vétsége miatt indított eljárást a rendőrség.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság területén tavaly 31 esetben indult eljárás állatkínzás miatt. Ebből 13 nyomozás megszüntetésével, míg 18 vádemeléssel végződött - mondta Dobi Tamás a főkapitányság szóvivője az MTI-nek, megjegyezve azt is: az ilyen bűncselekmény a büntető törvénykönyv szerint két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntethető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását