2024. május 2. - Zsigmond

Károly herceg esete a tömött libákkal

A walesi hercegnél nem kerülhet libamáj az asztalra. Mint azt a uralkodóház egyik szóvivője szerdán elmondta, a szakácsoknak szigorúan megtiltották, hogy libamájat vegyenek. A szóvivő tájékoztatása szerint Károly már egy ideje nem fogyaszt libamájat, a cs
2008. február 27. szerda 16:34 - Hírextra
Lapbeszámolók szerint az állatvédelem jegyében cselekvő 59 éves trónörökös egyik kedvenc, Tetburyben található üzletének is eljuttatta a királyi ajánlását, miután a Voice for Animals (Viva) nevű állatvédő szervezet értesítette arról, hogy a bolt vásárolt a francia specialitásból.

A Viva intenzív kampányt folytat a hízott libamáj, "foie gras" ellen, mivel annak előállítását állatkínzás eredményének tartja. Ahhoz ugyanis, hogy a szárnyasok mája nagyra hízzon, szó szerint teletömik őket.

A múlt héten a legismertebb angol éttermek egyike, a Cambridge-i Midsummer House úgy döntött, hogy leveszi étlapjáról a libamájat. A Harvey Nichols élelmiszerlánc már 2007 augusztusában visszavonta polcairól a libamájat.

A francia csemege készítése Nagy-Britanniában szigorúan tilos, importálni azonban továbbra is szabad. A brit üzletek többsége azonban ma már nem árulja a finomságot, helyette a Waitrose szupermarketlánc néhány éve bevezette a "faux gras"-t, ami hasonlóan ízletes, de nem jár az állatok kényszerű tömésével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását