2024. május 3. - Tímea, Irma

Új ember a Reneszánsz Programiroda élén

Gárdos Bernadettet nevezte ki a Reneszánsz Programiroda élére március 1-jével Hiller István oktatási és kulturális miniszter - közölte a tárca az MTI-vel kedden.
2008. február 26. kedd 21:42 - Hírextra

A Reneszánsz Év 2008 programjainak operatív koordinálását végző iroda az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) keretében, a Hungarofest Rendezvényszervező Kht-n belül működik - olvasható a közleményben.

Gárdos Bernadett a József Attila Tudományegyetem magyar-kommunikáció szakon szerzett diplomát. A 33 éves szakember korábban több külföldi magyar kulturális évad szervezésében vett részt: programvezetőként, illetve szakmai programigazgatóként dolgozott az olaszországi, valamint a hollandiai és az oroszországi magyar kulturális évadban. A Reneszánsz Programiroda operatív vezetéséig a Budapesti Fesztiválváros Kht. programmenedzsere volt. A Budapesti Fringe Fesztivál főszervezőjeként szakmailag segíti megkezdett feladatainak zökkenőmentes átvételét - összegezte az OKM az újonnan kinevezett vezető életútját.

Rubovszky Rita, a Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Kht. vezetője február 20-án közölte az MTI-vel, hogy családi okok miatt lemondott a Reneszánsz Programiroda vezetője. Thuróczy Zoltán, akit Hiller István miniszter nevezett ki az oktatási és kulturális tárca által létrehozott programiroda élére, július óta töltötte be a tisztséget.

A Reneszánsz Év január 22-én, a magyar kultúra napján kezdődött. A programsorozatot Hunyadi Mátyás trónra lépésének 550. évfordulója alkalmából hirdették meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását