2024. május 10. - Ármin, Pálma

Van élet március 9-e után

Március 9-e után nemhogy van élet, de tovább folytatjuk törekvéseinket, "a költségvetés konszolidációja után most a társadalom konszolidációjára törekszünk" - hangoztatta kedden Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti
2008. február 26. kedd 21:50 - Hírextra

"Baloldali értékek mentén, az esélyadást kívánjuk szolgálni, munkahelyteremtő tehercsökkentéssel, érvényesülési esélyt adó tehetséggondozó tudásprogrammal, és az alsó középosztálynak tulajdonszerzési esélyt nyújtó tulajdonosi programmal" - mondta.

A frakcióvezető hangsúlyozta: a szocialisták népszavazási kampányban érveik megértetésére törekszenek, de legfőbb céljuk megvédeni az országot egy újabb megosztó és indulatkeltő kampánytól.

"Az országnak legkevésbé arra van szüksége, hogy újból egy megosztó, indulatkeltő, a világot feketére vagy fehérre osztó, egymásra mutogató kampányban legyen része" - mondta.
Szavai szerint ezért választották kampányuk egyik jelszavának a "józan ész" kifejezést. Csakhogy - tette hozzá - vannak jelei annak, hogy egyesek a józan ész és a józan érvek helyett az indulatokat korbácsoló és a józan ésszel szemben álló érvelést folytatnak.

Példaként említette, hogy a Fidesz elnöke kampánykörútjának egyik állomásán azt követelte, hogy jusson több pénz Magyarországon az egészségügyre.

"Szép követelés, csak éppen nehezen egyeztethető azzal, hogy éppen egy olyan népszavazási kérdéssor mellett kampányol, amely pénzt vonna ki az egészségügyből. Ez nem a józan ész kampánya" - mondta.

Lendvai Ildikó a sajtótájékoztatón reagált Varga Mihálynak a Fidesz alelnökének egy kedden elhangzott kijelentésére, mely szerint a kormány emelni akarja a tandíjat.

A szocialisták frakcióvezetője szerint Varga Mihálynak mint a költségvetési bizottság alelnökének tudnia kell számolni, így szavai szerint ő is jól tudhatja, hogy 2008-ban egyetlen évfolyam, összesen szeptembertől decemberig fizet tandíjat, így ez az összeg értelemszerűen kevesebb, mint amikor majd 2013-ban öt, négy, esetleg hat évfolyamra kiterjedően, teljes évre kiterjedően fizetnek majd tandíjat az érintettek.

"Ellentmond a józan észnek és az indulatok hűtésének az is, amikor a Fidesz kampányának irányítója, Tarlós István frakcióvezető úr választási csalást emleget, ezzel megvádolva leginkább saját pártjának munkatársait, (...) hiszen a településeknek egy nagyobb részében Fideszes vezetés áll az élen, és készíti elő ezt a bizonyos választást" - mondta az MSZP politikusa.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását