2024. április 19. - Emma

Szakmai munka és egyeztetések

A Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Bizottság még 2007. december 12-én megtartott ülésén jóváhagyta a BKV Zrt. 2008-as Paraméterkönyv elkészítésére vonatkozó ütemtervjavaslatot és alapelveket. A szakmai egyeztetések már akkor megkezdődtek, a d
2008. február 26. kedd 17:26 - Hírextra

A főváros jövőbeni közlekedését meghatározó költségtakarékosabb Paraméterkönyv összeállítását a BKV Zrt. Igazgatósága 2008. február 19-i ülésén is egyhangúan jóváhagyta. Ezeket az üléseket követte a Főpolgármesteri Kabinet múlt csütörtökön megtartott értekezlete. A Főpolgármesteri Kabinet tagjai kérték a BKV Zrt. jelen lévő képviselőit, hogy készüljön részletes pénzügyi hatáselemzés a javaslattal kapcsolatban. Ezt az elemzést a Társaság még ezen a héten elkészíti.

Tehát az érvényes testületi döntések értelmében a BKV Zrt. tovább folytatja a szakmai munkát és az egyeztetéseket. A 2008. évi Paraméterkönyv második körös munkaközi anyagával ismét megkeresi személyesen a budapesti kerületek és a főváros környéki agglomerációs települések polgármestereit. Múlt pénteken már valamennyi polgármester írásos értesítést kapott és jelenleg is folyik a találkozók előkészítése.

A közlekedési társaság március elejére készíti el a Paraméterkönyv hivatalos előterjesztését. A BKV Zrt. szakemberei valamennyi kerület képviselőjével ismét tárgyalóasztalhoz ülnek, és személyesen egyeztetik a felmerült kérdéseket, annak érdekében, hogy 2008-ban és jövőben is olyan Paraméterkönyvvel működjön a Társaság, amely a megváltozott igényeknek megfelelő, színvonalas szolgáltatást biztosít.

A BKV Zrt. a kerületi egyeztetésektől elsősorban azt várja, hogy olyan tennivalók fogalmazódjanak meg, amelyek segítségével a főváros és a régió lakossága, utasai számára az igényekhez és a város valós lehetőségeihez illeszkedve magas szintű, egységes rendszerbe foglalt, költséghatékony, illetve középtávon is fejlődő közösségi közlekedést biztosíthasson.

A sajtóban ma megjelent híresztelésekkel ellentétben a BKV Zrt. nem maradt vezető nélkül Antal Attila vezérigazgató betegsége alatt sem, hiszen a BKV Zrt. Igazgatósága február 19-ei döntése értelmében Balogh Zsolt vezérigazgató-helyettes vette át a Társaság vezetését. A cég rendben működik, biztosítja a napi közel négymillió utasának biztonságos közlekedését.

Forrás: MTI-OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását