2024. május 28. - Emil, Csanád

Vetélkedő gimiseknek

A Magyar Televízió tudományos ismeretterjesztő magazinja, a Delta középiskolás diákoknak szervez vetélkedőt a Föld Bolygó Nemzetközi Éve alkalmából. A többfordulós játékban négyfős középiskolás csapatok adhatnak számot a földtudományok - a Föld bolygóval
2008. február 25. hétfő 12:04 - Hírextra
A vetélkedő versenyfeladatai a Delta adásaiban hangzanak el (március 15. kivételével szombatonként 8.40-től az m1-en), és megjelennek a műsor honlapján (www.mtv.hu/delta), illetve az Élet és Tudomány aktuális heti számaiban is. A Delta weboldalán hasznos anyagok is találhatók: a műsorkészítők külön rovatban jelentetik meg a földtudományokkal kapcsolatos riportjaikat, híreiket a műsor elmúlt két évéből.

A fordulók nyertes csapatai az április 12-i döntőn sajátos akadályverseny formájában bizonyíthatják tárgyi tudásukat, kreativitásukat és problémamegoldó képességüket az Esztergom melletti Búbánatvölgyben. A döntőt a Föld napját megelőző Deltában, április 19-én mutatja be a televízió.
A verseny zsűrijét Brezsnyánszky Károly, a Föld Bolygó Nemzetközi Éve Magyar Nemzeti Bizottságának elnöke vezeti. A műsor szakmai partnerei továbbá a Magyarhoni Földtani Társulat és a Magyar Állami Földtani Intézet.
 
A környezeti értékek megismertetéséhez hozzájárul az m2 is: a tudáscsatorna Zöld 7-es című, szintén a Föld napján záruló, játékos műsorsorozatában Magyarország harminc egyedülálló természeti értékét mutatja be a közszolgálati adó, a nézők pedig szavazataikkal állíthatják fel az ország természeti kincseinek Zöld 7-es listáját.

A Nemzetközi Földtudományi Unió (IUGS) és az UNESCO kezdeményezését felkarolva az ENSZ 2008-at A Föld Bolygó Nemzetközi Évévé (International Year of Planet Earth) nyilvánította. Az ENSZ-év célja, hogy bemutassa a földtudományok terén elért fejlődést és eredményeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását