2024. május 14. - Bonifác

Zajvédő falat húznának fel

Ideiglenes zajvédelemre van szükség a Podmaniczky utca Nyugati pályaudvar melletti szakaszán - állapította meg a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága szerdán.
2008. október 8. szerda 18:21 - Hírextra
Ughy Attila (Fidesz), a bizottság elnöke és Horváth Gyula (MSZP) alelnök az MTI-nek elmondta: Wertán Zsolt, VI. kerületi és fővárosi KDNP-képviselő felvetésére foglalkoztak ezzel a kérdéskörrel.
Wertán Zsolt az MTI-vel a múlt héten azt közölte, hogy a térségben élők panaszát jogosnak tartva lépni kíván ez ügyben. A politikus elmondta: a Podmaniczky utca lakói azóta szenvednek a megnövekedett zajtól, amióta a kormányzati negyed kialakítása érdekében lebontották az út melletti házakat, amelyek addig felfogták a vasút zaját. Megjegyezte, a VI. kerületi önkormányzat kormánypárti többsége is egyetértett azzal, hogy ő képviselje a helyiek érdekeit a Fővárosi Közgyűlésben.

A városképvédelmi bizottság elnökének és alelnökének tájékoztatása szerint a testület felkérte a főpolgármestert annak vizsgálatára, indokolt-e a zajvédő fal, s ha igen, milyen módon, mikor és milyen forrásból lehet azt megvalósítani.

Horváth Gyula megjegyezte, hogy a zajvédelemre a fal mellett alkalmas lehet egy domb kialakítása, vagy növényzet, fasor telepítése is. Ughy Attila kiemelte: azután, hogy Keller László (MSZP) pénzügyminisztériumi államtitkár szerint az állam számára nyereséges volt az egyébként meghiúsult kormányzati negyed projekt, joggal várható el, hogy az állam pénzt fordítson a MÁV-épületek lebontása miatt zajossá vált környék zajmentesítésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását