2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ki lesz az SZDSZ befutója?

Az MTI információi szerint hárman esélyesek arra, hogy a parlamenti képviselői mandátumáról lemondott és az SZDSZ frakciójából távozó Kis Zoltán helyére lépjenek.
2007. szeptember 14. péntek 14:26 - Hírextra

A távirati iroda liberális forrásból úgy értesült, hogy Skaliczky Andrea, az SZDSZ dunaújvárosi elnöke, Léderer András, az Új Generáció elnöke és Velkey Gábor liberális békéscsabai önkormányzati képviselő került szóba Kis Zoltán pótlására.

Az SZDSZ ügyvivői jövő hétfőn döntenek arról, kit javasolnak a képviselői helyre - mondta Horn Gábor ügyvivő az MTI megkeresésére. Hozzátette: két-három jelöltről tud, megnevezni azonban nem kívánja őket. A jelöltről a párt Országos Tanácsa dönt, a szeptember 22-i ülésén.
A választási eljárásról szóló törvény értelmében az országos listáról bejutott képviselő helyére csak olyan személy javasolható, aki szintén szerepelt az adott párt listáján. A mandátumról harminc napon belül dönteni kell, ellenkező esetben a listáról automatikusan a következő jelölt lesz képviselő. Ebben az esetben párt 2006-os országos listáján 15-ként szereplő Mézes Éva lenne a bejutó liberális képviselő.

Kis Zoltán, az SZDSZ képviselője összeférhetetlenség miatt mondott le parlamenti képviselői mandátumáról. A politikus, az agrártárca egykori politikai államtitkára 17 évi parlamenti képviselőség után jövő hétfőtől a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. vezérigazgatója lesz.

Az MTI megkereste a felmerült jelölteket, Léderer András és Velkey Gábor nem kívánt nyilatkozni.
Skaliczky Andrea megerősítette a felkérés tényét, és elmondta, hogy vállalná a képviselői megbízatást. Azt is elmondta, hogy az ügyvivő testületből keresték meg a jelöléssel, amit - mint mondta - Kóka János pártelnök is támogat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását